Si estàs pensant en separar-te i vols fer-ho de manera ràpida i econòmica, el divorci express pot ser la millor opció per a tu i el teu cònjuge. En aquest article, t’expliquem tot el que necessites saber sobre el divorci express, des de què és i com funciona fins a quan pot costar i quines mesures s’han de prendre en compte per a fer-lo efectiu.

Què és el divorci express?

El divorci express és una modalitat de separació matrimonial que es caracteritza per la seva rapidesa i senzillesa en la tramitació. A diferència del divorci convencional, en què els cònjuges han de passar per un procés judicial llarg i costós, el divorci express permet posar fi al matrimoni en un temps reduït i amb un cost més ajustat.

El divorci express es pot dur a terme quan els cònjuges estan d’acord en separar-se i en les condicions que han de regir a partir de la separació. Això significa que no hi ha hagut cap conflicte entre ells i que han arribat a un acord mutu sobre els termes de la separació.

Com funciona el divorci express?

Per a fer efectiu el divorci express, el primer pas és cercar un advocat especialista en dret de família que pugui assessorar-te i guiar-te durant el procés. Aquest advocat s’encarregarà de redactar el conveni regulador, que és el document en què s’estableixen les condicions de la separació, com ara la custòdia dels fills, la pensió alimentària, el règim de visites, la liquidació de béns i la pensió compensatòria.

El conveni regulador ha de ser signat per ambdós cònjuges i, després, presentat davant un notari per a la seva ratificació i elevació a escriptura pública. És a dir, el conveni regulador es formalitza davant notari, el que agilitza la tramitació i evita la necessitat de passar per un jutjat.

Un dels avantatges del divorci express és que els cònjuges no han de passar per una separació judicial prèvia, sinó que el divorci es pot tramitar directament com a divorci express, amb la qual cosa es redueix el temps i el cost del procediment.

Quines són les condicions per a fer un divorci express?

Per a poder fer un divorci express, és imprescindible que hi hagi un acord mutu entre els cònjuges en tots els aspectes de la separació. Això vol dir que han de ser capaços de negociar i establir les condicions del conveni regulador, que serà el document que recullirà totes les mesures que s’han pres per a regular la separació.

Entre les mesures que s’han de contemplar en el conveni regulador, hi ha la custòdia dels fills menors.

Si estàs pensant en posar fi al teu matrimoni de manera ràpida i senzilla, el divorci express pot ser la millor opció per a tu i el teu cònjuge. En el nostre despatx d’advocats, estem especialitzats en la tramitació de divorcis express i podem ajudar-te a fer que el procés sigui més senzill i eficient.

Amb els nostres serveis, tindràs l’assessorament d’un advocat especialista en dret de família que t’ajudarà a redactar el conveni regulador i a tramitar el divorci express davant notari. Això et permetrà estalviar temps i diners, ja que no hauràs de passar per un procés judicial llarg i costós.

A més, en el nostre despatx, posem a la teva disposició tota la nostra experiència i professionalitat per a ajudar-te a prendre les millors decisions en aquest moment tan delicat. Entenem que la separació matrimonial és un procés complicat, però amb la nostra ajuda, tot es farà més senzill.

No esperis més per a tramitar el teu divorci express. Contacta amb nosaltres i deixeu que ens encarreguem de tot el procés per a que puguis continuar amb la teva vida de la millor manera possible. La nostra prioritat és ajudar-te a resoldre tots els temes relacionats amb el teu divorci de manera efectiva i satisfactòria per a totes les parts implicades.