Laboral

Moltes persones tenen preguntes o preocupacions sobre qüestions relacionades amb l’ocupació, com ara accions disciplinàries, disputes sobre salaris i beneficis, queixes per discriminació o altres qüestions relacionades amb el lloc de treball. També en casos d’acomiadament i modificacions de les condicions de treball és important un assessorament ràpid i eficaç ja que, en els assumptes laborals, els terminis per a les reclamacions són molt curts.

El nostre despatx està preparat per a oferir assessorament i representació en una àmplia gamma d’assumptes laborals.

Si t’enfrontes a un problema al teu lloc de treball, posa’t en contacte amb el nostre bufet per rebre orientació professional especialitzada.

Preguntes freqüents

És important, anotar el dia en què s’ha produït aquest acomiadament, ja que disposem d’un termini molt curt per a reclamar. Pots signar tota la documentació fent constar «No conforme» i la data; però si no ho has posat es pot solucionar, en realitat estem justificant la recepció del document.

En tot cas, l’empresa t’ha de pagar la quitança (“finiquito”) que és la part proporcional de les pagues extraordinàries, en cas de que no les tinguis prorratejades, i la part de vacances que no hagis gaudit. Si l’acomiadament és objectiu o improcedent t’hauran de pagar una indemnització.

És important impugnar-la de seguida i reclamar-ne la improcedència, o la nul·litat, de forma immediata per tal de protegir els teus drets i obtenir la indemnització, o la readmissió, que et correspongui.

Informar-te amb un professional és essencial per a detectar les vies de solució que tens davant aquesta problemàtica. La resolució d’aquest tipus de conflicte no necessàriament ha d’acabar sempre en un jutjat; per aquest motiu, nosaltres prioritzem la negociació extrajudicial en un primer moment. L’important és no deixar-ho passar i recordar que també existeix al via de la Inspecció de treball.

L’empresa ha de complir uns requisits i un procediment específic i dependrà de la distànai amb el nou centre de treball; si no ho fa, la mesura es podrà impugnar tot i que, en un primer moment per norma general s’haurà de complir l’ordre. És important que contactis amb nosaltres de seguida perquè els termini són molts curts. Al final del procediment, si és un canvi substancial, podràs escollir entre complir o la sortida indemnitzada de l’empresa.

A partir del tercer dia. En cas que la Incapacitat Temporal sigui a causa d’un accident de treball es pagarà, en tot cas, des del primer dia. Ara bé, s’haurà de mirar el Conveni col·lectiu, en tot cas.

Si no has esgotat el termini màxim d’Incapacitat Temporal se’n pot demanar la revisió i en suspendrà els efectes unes setmanes mentre es resol, en cas que es desestimi t’hauràs de reincorporar al teu lloc de treball; també pots tornar a demanar la baixa al metge i manifestar que és una recaiguda. En cas d’haver esgotat el termini, s’ha de sol·licitar l’Incapacitat Permanent. A més, sempre es pot impugnar l’alta mèdica davant el Jutjat corresponent.

Incapacitat Permanent Parcial, Total, Absoluta i Gran Invalidesa. El tribunal mèdic fa una valoració de la teva situació i la Seguretat Social decideix quin grau et correspon. Els casos més lleus es resolen amb unes Lesions permanents no invalidants. Si no estàs d’acord amb aquesta valoració s’haurà d’interposar una demanda judicial.

Ens vols contactar?

CONTACTAR

* Resposta en 24 hores.

Podem ajudarte.

Som un bufet d’advocats que t’entén i t’ajuda a assolir els teus objectius. En triar-nos, pots estar segur que rebràs l’ajuda i el suport que necessites quan més importa: des del principi fins al final, amb la nostra orientació a cada pas del camí.

¡Contacta amb nosaltres!

SOLICITAR CITA

* Resposta en 24 hores.