Sóc la Meritxell

Advocada en projecte des de petita quan ja deia als meus pares que jo volia treballar remenant papers.

Això em va portar a estudiar Dret a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, promoció 1997-2001 on, a part dels coneixements (bàsics, no ens enganyem) en dret, vaig conèixer grans companys i grans coses de la vida.

Després d’un any a l’estranger vaig seguir amb la meva formació en dret mediambiental i urbanístic fins que vaig trobar la meva vocació real en el dret de família. Els coneixements jurídics de veritat han vingut després amb l’experiència, els judicis, els cursos de formació i especialització i el tracte amb els clients i companys de professió.

Així, sóc especialista en dret de família on, sempre que sigui possible, evitar un judici és encara més important que en qualsevol altre àmbit, per les implicacions emocionals que suposa la seva celebració per totes les parts, i sobretot pels fills.

M’he especialitzat en divorcis de mutu acord, per a posa-ho fàcil a les persones en els tràmits de divorci, o regulació del règim de guarda, visites, pensions dels fills i repartiment del patrimoni en cas de ser parelles de fet, en uns moments ja complicats de per sí. Perquè soc advocada però també soc persona, parella i mare i vull oferir el que m’agradaria trobar a mi si ho necessités.

Tinc més de 15 anys d’experiència en dret matrimonial i de família, aposto clarament per l’entesa entre les persones i, les meves altres gran vocacions són el dret de successions (també dret civil català), pel qual he realitzat diversos cursos d’especialització, i el dret laboral, pel qual vaig realitzar un Màster l’any 2010 a l’Il·lustre col·legi d’advocats de Barcelona. El dret laboral és a l’altre gran camp de la meva actuació en un món cada cop més canviant, normativament més complex i de més difícil relació amb l’Administració pública, on he descobert una gran sector on sentir-me realment útil i poder ajudar i assessorar les persones; tant per temes de relacions entre treballadors i empresa (acomiadaments, reclamacions salarials, impugnació de modificacions contractuals, etc.) com en l’àmbit de la Seguretat social per incapacitats permanents i altres prestacions com la jubilació, atur, etc. També, en relació a l’assessorament a l’empresa, són una avantatge els anys més dedicats a la defensa dels particulars ja que disposar de la visió des de les dues perspectives multiplica la possibilitat d’èxit.

A part, els cursos i la formació contínua han estat sempre, per mi, una prioritat; així com exercir en el Torn d’ofici per creure fermament que ningú ha de ser discriminat a la justícia per falta de recursos econòmics i que tothom té dret a un bon assessorament i defensa.